Focke Wulf FW-190A-3 [Hasegawa JT90 1/48]

Evo još jednog projekta, hasegawa FW190A-3 kit JT90 (pretposlednji kalup). Navodno su u poslednjem kalupu rešili uklapanje nosa, ali to su tvrdili i za ovaj… Elem plastika je supertvrda, što znači da kad šmirglate prvo ide git pa onda plastika, a ne obrnuto kao kod short run maketa. Ima sink markova, ali se lako popunjavaju. Ejector pinovi se uglavnom lako popunjavaju, osim u kutiji stajnog trapa gde ima 2 koja je skoro nemoguće rešiti. U odnosu na Eduarda nema riveta, nema eceraja, otvorenih panela, rasklop je jednostavniji osim donjeg korena krila (koji je bolna tačka svih kvalitetnijih fw maketa krupnijih od 1/72). Staklići su besprekorni, dekali su požuteli. Od delova se dobija sve za regularne A3 i A4.

U procesu izrade sam dodao hidraulične cevi za kočnice stajnog trapa, kao i pojaseve iz LionRoar seta za Luftwaffe lovce. Takođe su skraćeni poklopci stajnog trapa. MGFF cevi sam negde izgubio, tako da sam morao da napravim nove. Pored toga sam izgubio i šipke koje uvlače unutrašnje poklopce stajnog trapa, tako da su nove napravljene.

Farbanje je započelo prajmerom (Tamiya Gray Fine), zatim je rađen preshading pomoću crne boje. Kamuflaža je prskana Gunze Sangyo akrilnim bojama RLM74 i RLM75 preko RLM76, sa nosom i repom u RLM04. Gloss lak je Pronto, pa dekali iz kutije. Ptice su se naravno raspale, tako da sam morao da štampam zadnji deo dekala. Postshading je rađen Tamiya X-21 Smoke bojom.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s