T-50 WOT

14Miltenović Đorđe – Proizvođač: MAQUETTE Razmera: 1/35.  Maketa je vrlo lošeg kvaliteta za današnje standarde u maketarstvu. Neposredno posle kupovine imao sam vrlo zanimljive komentare od strane prisutnog društva na tu temu. Iz inata a i zbog velike zainteresovanosti za danas veoma popularnu igru World  of Tanks maketa je preko reda došla na maketarski sto. Ukratko, ni jedan deo se nije uklapao s drugim kako treba i skoro svaki je više ili manje trebalo dorađivati. Na sreću plastika je bila vrlo meka i pogodna za obradu.  Gusenice su jako loše date u i bilo ih je vrlo teško sklopiti.

1a

Ukupno sam na maketu potrošio 10+1 euro. Ovaj extra evro je otišao na metalnu cev topa koja je u originalu u stvari bila namenjena za  Jagdtiger u razmeri 1/72. Iako je cev bila u pogrešnoj razmeri za ovo sto sam hteo da napravim je savršeno odgovarala. U igri je tenk T-50 (i svi ostala vozila) ima naoruzanje koje istorijski nikada nije imao. Istorijski top od 45 mm dobijate kad prvi put kupite tenk u igri. Kasnije unapređujete naoružanje ( i ostale module ) i dolazite na top od 57 mm što sam i hteo da dobijem kupovinom ove metalne cevi. U igri je ovaj top na kraju izbačen kao isuviše jak, a tenk je “nerfovan” (karakteristike kao sto su max. brzina, su smanjene) na približno istorijski nivo.

22

Pre ovoga tenk je bio fantastičan za igru i posle ljubilarne 1100-te misije i 396 “kilova” na njemu u igri otišao je u staro gvozdje tj prodat je,  a maketa predstavlja sećanje na odličnu zabavu koju sam imao na njemu.

123

Pored cevi u odnosu na istorijski tenk postoje još neke izmene vezano za opremu na njemu. Fotografije i informacije o ovom tenku su retke. Napravljeno ih je 50-tak komada a danas postoje samo 2 u muzejima.

33

Pošto mi je ovo ukupno treće vozilo u karijeri nisam se posebno trudio. Više sam isprobavao tehnike rada. Maketa nije još uvek 100% završena, nedostaje nešto od opreme (testera, čekić…) ali jednostavno nemam više strpljenja i moram da se pohvalim rezultatima.

1 2 3 4 5 8 13

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s